loading

Opg ponuda

OPG Danijel Čajko

Proizvodi:
Minimalna narudžba:
300.00 HRK
Telefon:
098 958 4645
Zone dostave:
Vukovarsko-srijemska županija,

Kratak opis OPG-a:

OPG Danijel Čajko postoji od 2003. godine, no ljubav prema pčelama u ovoj obitelji razvija se već sredinom prošloga stoljeća kada se djed Toma iz hobija njima počeo baviti. Djed pčele nije selio po pašama već se bavio stacionarnim pčelarstvom, a ljubav, tradicija i zanimanje za ovaj posao prenosili su se s koljeno na koljeno. Obitelj...
... intenzivnije ulazi u posao 2011. kada se Danijelov mlađi brat Dalibor ozbiljnije zainteresirao za pčele i počeo s djedom raditi kako bi naučio osnove. "Godinu dana kasnije, u svijet pčelarstva ulazim i ja. Neko vrijeme smo radili skupa, ali brat zbog posla uskoro odlazi u Zagreb pa briga oko pčelinjaka ostaje na meni. Lako se zaljubiti u taj posao i to sam uskoro osjetio na vlastitoj koži. Danas mi je samo žao što sam toliko čekao". Stacionar Soljani Stacionar Soljani Pčele na paši suncokreta Pčele na paši suncokreta Gospodarstvo svoje proizvode plasira na tržište izravno jer tako ostvaruje najbolju prodajnu cijenu, ali i direktan kontakt s kupcima koji je izuzetno bitan. Trude se ukazati na važnost korištenja pčelinjih proizvoda u svakodnevnoj prehrani kao i na njihov blagotvoran učinak na zdravlje. "Tajnu proizvodnje pravog, prirodnog meda pčele nose u svom tijelu i organima za probavu koji stvaraju med, proizvod gotovo nezamjenjiv u ljudskoj prehrani. Nema na svijetu pčele koja proizvodi loš med. Loš med rezultat je industrijskog punjenja ili lošeg, nesavjesnog i neobrazovanog pčelara. Nama je drago da je naš rad prepoznat, a najbolji dokaz tome su zadovoljni kupci. Nije nevažna niti činjenica da smo nositelji oznake 'Med hrvatskih pčelinjaka' jer se kvaliteta meda koji nosi taj znak kontrolira u laboratoriju Ministarstva poljoprivrede. U našoj Kući meda natočena je prva nacionalna staklenka i u Županji je održana njena promocija, a natočio ju je tadašnji ministar Tomislav Tolušić". U Županji imamo uređenu automatsku vrcaonu za med koju su opremili vlastitim sredstvima te novouređenu automatsku punionicu meda koju su realizirali kroz mjeru 6.3.1. Ruralnog razvoja. Projekt su pisali sami, a najveći posao tu je odradio treći, najmlađi brat Tomislav Čajko inače po struci dipl. ekonomist. Kako za ozbiljniji posao trebaju i veća ulaganja, odlučio sam se udružiti s pčelarom početnikom Krešimirom Čolićem, kako bi podijelili troškove nabave nove pčelarske opreme, vrcaljke, otklapača i ostalih alata neophodnih za ozbiljniji rad. Obitelj Čajko ima u vlasništvu 2,5 ha zemljišta, od čega se veći dio odnosi na faceliju i drugo medonosno bilje, a ostalo na orahe. Zemljište se nalazi u Soljanima, 40 km od sjedišta OPG-a koje se nalazi u Županji. OPG Čajko trenutno ima 150 košnica, a planiramo povećanje na 250.
MED REPICA

MED REPICA

Cijena: 50.00 HRK/900g
Dostupnost: dostupan
Med suncokret

Med suncokret

Cijena: 50.00 HRK/900g
Dostupnost: dostupan
Med cvjetni

Med cvjetni

Cijena: 55.00 HRK/900g
Dostupnost: dostupan
Registrirajte svoj OPG

Registrirajte svoj OPG

Besplatno registrirajte vaš OPG i putem našeg online servisa i prezentirajte rad i proizvode vaše obitelji. Servis radi na principu OPG online web trgovine. Putem ove web aplikacije moći ćete na jednostavan i efikasan način prodavati i prezentirati vaše OPG proizvode. Otvorite vaš online OPG štand još danas.
Registriraj se